MIMAKI UJF-6042 MkII

ON-DEMAND FULL COLOUR PRINTEN OP RELATIEGESCHENKEN & GADGETS

Heeft u kleine aantallen om uw objecten te voorzien van een logo of full colour afbeelding? Of het nu gaat om aanstekers, telefoonhoesjes, wijnkistjes of andere objecten, met de Mimaki UJF-6042 MkII haalt u een high performance, ultramoderne en mid range UV LED objectprinter in uw productie!

Mimaki’s nieuwste UJF-6042 MkII flatbed UV LED printer zorgt voor een verhoogde productiviteit en gebruiksgemak voor het on-demand printen van objecten tot 60 x 42 cm, en bouwen voort op het ongeëvenaarde erfgoed van Mimaki om spectaculaire creativiteit én onbeperkte mogelijkheden te bieden bij het printen op vrijwel ieder materiaal.

De hoogtepunten op een rijtje:

 • Printoppervlak maximaal 60 x 42 cm
 • Maximale hoogte/dikte van objecten 153 mm
 • Inkten direct droog door UV LED technologie
 • Inkten voorzien van Greenguard Gold Accreditation Certificate
 • Standaard uitgerust met bulk inktsysteem (Mimaki MBIS)
 • Keuze uit 3 inktsoorten voor verschillende soorten materialen
 • Witte inkt voorzien van circulatiesysteem door Mimaki Circulation Technology
 • Meer productiviteit dankzij printkoppen in verspringende posities
 • Gegarandeerde printkwaliteit door Nozzle Check Unit & Nozzle Recovery System
 • Optionele Kebab Unit mogelijk voor 360° rondom printen

Inkten
De Mimaki UJF MkII series zijn uitgerust met luchtgekoelde LED UV lampen. Door in contact te komen met het LED UV licht is de inkt direct droog. De toegepaste LED lampen hebben een verwachte levensduur van minimaal 5.000 uur en creëren zeer weinig warmte waardoor ook warmtegevoelige materialen kunnen worden geprint. Door gebruik van LED UV lampen is de droging zeer milieuvriendelijk, daar deze lampen een minimum aan elektriciteit en geen ozon produceren, en de toegepaste inkten zeer weinig VOC’s bevatten.

Greenguard Gold Accreditation Certificate
De LED UV inkten van Mimaki beschikken over het Greenguard Gold Accreditation Certificate. Dit wereldwijd erkende certificaat toont aan dat de inkten veilig zijn voor het gebruik in educatieve en medische omgevingen, en dat de inkten voldoen aan de richtlijnen op vlak van uitstoot van VOC’s (Volatile Organic Compounds, ofwel vluchtige organische stoffen).

Mimaki Bulk Ink System (MBIS)
De Mimaki UJF MkII series zijn standaard uitgerust met een bulk inktsysteem, waardoor inktflessen van 250ml of 1 liter kunnen worden gebruikt. Dit zorgt voor lagere inktkosten. Daarnaast verbruiken de Mimaki UJF series zeer weinig inkt, waardoor de kostprijs per print tot wel 3x lager ligt dan bij vergelijkbare systemen.

3 soorten LED UV inkt
Aan de hand van de materialen die u wenst te printen kunnen wij u adviseren welk inkttype daarvoor het meest geschikt is.

LH-100
Mimaki LH-100 inkten worden de harde UV inkten genoemd en blinken uit in kras- en chemische bestendigheid op zéér harde materialen. Daarnaast biedt deze inktsoort een perfecte kleurenreproductie.

LUS-120
Mimaki LUS-120 inkten zijn het meest universele inkttype en worden de flexibele UV inkten genoemd. Deze hechten perfect op een grote verscheidenheid aan materialen en de bedrukking is tot wel 170% rekbaar en vouwbaar! Op het gebied van kleurenbereik en UV bestendigheid scoort de LUS-120 inkt erg goed.

Beide inktsoorten LH-100 en LUS-120 zijn beschikbaar in Cyaan, Magenta, Yellow, Black, Light Cyaan, Light Magenta, White, Clear en Primer.

LUS-150
Mimaki LUS-150 inkten worden de flexibele UV inkten genoemd. Deze leveren een levendige kleurenreproductie, zijn tot 150% rekbaar en hechten goed op harde en zachte materialen.

LUS-150 inkten zijn beschikbaar in Cyaan, Magenta, Yellow, Black en White.

Witte inkt voorzien van Mimaki Circulation Technology
De Mimaki UJF MkII series zijn voorzien van Mimaki Circulation Technology voor de witte inkten. Witte inkten bezitten namelijk zwaardere pigmenten dan bijvoorbeeld kleuren inkten, en door die te laten circuleren wordt voorkomen dat deze pigmentdeeltjes voor verstoppingen zorgen in het inktcircuit en in de printkop.

Printkoppen in verspringende posities
De Mimaki UJF-6042 MkII beschikt over 4 printkoppen. Daarbij staat één printkop voor de andere in een staggered, ofwel versprongen positie, waardoor deze kan worden gebruikt voor het printen van witte inkt, clear (vernis) en/of primer. Door deze opstelling kan er zonder verlies van snelheid wit, clear en/of primer worden geprint.

Gegarandeerde printkwaliteit
De Mimaki UJF-6042 MkII beschikt over een aantal unieke technieken die zorg dragen voor de betrouwbaarheid en het zuiniger omgaan met consumables.

Nozzle Check Unit
De Nozzle Check Unit (NCU) voorkomt dat de printer doorprint met verstopte nozzles. De printer controleert de nozzles, vóór een print kan worden gestart. Indien er nozzles verstopt zitten reinigt het systeem deze automatisch en vervolgens wordt er opnieuw een check uitgevoerd. Als verstopte nozzles toch niet open gaan wordt het Nozzle Recovery System geactiveerd.

Nozzle Recovery System
Bij het inschakelen van het Nozzle Recovery System (NRS) wordt de werking van een verstopte nozzle opgevangen door andere nozzles. Bij de Mimaki UJF MkII series kunnen tot 5 nozzles per nozzle rij verstopt zitten, voordat er zich kwaliteitsproblemen voordoen. Het gebruik van het NRS gaat zonder verlies van printsnelheid.

Kebab Unit
Met de optionele Mimaki Kebab Unit is het mogelijk om 360° rondom te printen op rechte cylindrische vormen, zoals bijvoorbeeld flessen. Het ronde object wordt daarbij rondgedraaid tijdens het printen. Meerdere objecten met een gelijke diameter die de totale breedte van de Kebab Unit vullen, kunnen gelijktijdig worden geprint én worden voorzien van verschillende afbeeldingen.

Demo inplannen

Volg ons ook op:

Offerte Mimaki UJF-6042 MkII series

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Referenties
Mimaki UJF-6042 MkII series kenmerken:
 • Inkten direct droog door UV LED technologie
 • Inkten voorzien van Greenguard Gold Accreditation Certificate
 • Meer productiviteit dankzij printkoppen in verspringende posities
 • Gegarandeerde printkwaliteit door Nozzle Check Unit & Nozzle Recovery System
Bekijk de brochure