MIMAKI UJF-7151plus

NEXT LEVEL UV LED FLATBED PRINTER VOOR FULL COLOUR PRINTEN OP OBJECTEN

De Mimaki UJF-7151plus Heeft u kleine en/of middelgrote aantallen om uw objecten te voorzien van een logo of full colour afbeelding in de hoogste mogelijke kwaliteit? Of het nu gaat om aanstekers, telefoonhoesjes, wijnkistjes of bijvoorbeeld industriële bedieningspanelen, met de Mimaki UJF-7151plus haalt u een next level, high performance, ultramoderne en uiterst professionele UV LED flatbed printer in uw productie!

De Mimaki UJF-7151plus maakt gebruik van zijn weergaloze erfgoed in compacte UV LED direct-to-object print technologie en bevestigd opnieuw de marktdominantie van Mimaki in deze snel ontwikkelende sector. Afgestemd op het on-demand printen van de hoogst mogelijke kwaliteit bij industriële productieniveaus van output, maakt de UJF-7151plus gebruik van de nieuwste technologie om een krachtig én betrouwbaar alternatief te bieden voor traditionele zeefdruk- en tampondrukbewerkingen.

De hoogtepunten op een rijtje:

 • Printoppervlak maximaal 71 x 51 cm, afgestemd op het standaard zeefdrukformaat van 70 x 50 cm
 • Maximale hoogte/dikte van objecten 153 mm
 • Inkten direct droog door bredere UV LED lamp dan het printoppervlak
 • Inkten voorzien van Greenguard Gold Accreditation Certificate
 • Standaard uitgerust met bulk inktsysteem (Mimaki MBIS)
 • Keuze uit 3 inktsoorten voor verschillende soorten materialen
 • Alle inkten én printkoppen voorzien van circulatiesysteem door Mimaki Circulation Technology
 • Dubbel zo snel dankzij 6 printkoppen in verspringende posities
 • Gegarandeerde printkwaliteit door Nozzle Check Unit & Nozzle Recovery System
 • Fotografische printkwaliteit door unieke technologieën
 • Optionele Kebab Unit mogelijk voor 360° rondom printen

Inkten
De Mimaki UJF-7151plus is uitgerust met een luchtgekoelde LED UV lamp die een breder oppervlak beslaat dan het printoppervlak. Hierdoor doet de machine gedurende de printproductie een soort pre- en after curing, wat leidt tot optimale resultaten in iedere printmodus. Door in contact te komen met het LED UV licht is de inkt direct droog. De toegepaste LED lamp heeft een verwachte levensduur van minimaal 5.000 uur en creëert zeer weinig warmte waardoor ook warmtegevoelige materialen kunnen worden geprint. Door gebruik van LED UV lampen is de droging zeer milieuvriendelijk, daar deze lampen een minimum aan elektriciteit en geen ozon produceren, en de toegepaste inkten zeer weinig VOC’s bevatten.

Greenguard Gold Accreditation Certificate
De LED UV inkten van Mimaki beschikken over het Greenguard Gold Accreditation Certificate. Dit wereldwijd erkende certificaat toont aan dat de inkten veilig zijn voor het gebruik in educatieve en medische omgevingen, en dat de inkten voldoen aan de richtlijnen op vlak van uitstoot van VOC’s (Volatile Organic Compounds, ofwel vluchtige organische stoffen).

Mimaki Bulk Ink System (MBIS)
De Mimaki UJF-7151plus is standaard uitgerust met een bulk inktsysteem, waardoor inktflessen van 250ml of 1 liter kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de inktsoort. Dit zorgt voor lagere inktkosten. Daarnaast verbruikt de Mimaki UJF-7151plus zeer weinig inkt, waardoor de kostprijs per print tot wel 3x lager ligt dan bij vergelijkbare systemen.

3 soorten LED UV inkt
Aan de hand van de materialen die u wenst te printen kunnen wij u adviseren welk inkttype daarvoor het meest geschikt is.

LH-100
Mimaki LH-100 inkten worden de harde UV inkten genoemd en blinken uit in kras- en chemische bestendigheid op zéér harde materialen. Daarnaast biedt deze inktsoort een perfecte kleurenreproductie.

LUS-120
Mimaki LUS-120 inkten zijn het meest universele inkttype en worden de flexibele UV inkten genoemd. Deze hechten perfect op een grote verscheidenheid aan materialen en de bedrukking is tot wel 170% rekbaar en vouwbaar! Op het gebied van kleurenbereik en UV bestendigheid scoort de LUS-120 inkt erg goed.

Beide inktsoorten LH-100 en LUS-120 zijn beschikbaar in Cyaan, Magenta, Yellow, Black, White, Clear en Primer.

LUS-350
Mimaki LUS-350 inkten zijn speciale, thermische vormbare UV inkten. Deze worden geprint op synthetisch materiaal, waarna deze met een vacuümpers op een temperatuur tussen de 120°C en 200°C worden vervormd, en tot maar liefst 350% rekbaar zijn zonder dat deze gaat breken!

LUS-350 inkten zijn beschikbaar in Cyaan, Magenta, Yellow, Black, White en Clear.

Alle inkten én printkoppen voorzien van Mimaki Circulation Technology
De Mimaki UJF-7151plus is voorzien van Mimaki Circulation Technology voor alle inkten én in de printkoppen. Hierdoor wordt bezinking van het pigment voorkomen, alsook het ontstaan van luchtbellen in de buurt van de nozzles. Dit resulteert in een vermindering van de reinigingsfrequentie en tevens voor een kosteneffectieve en stabiele printkwaliteit.

6 printkoppen in verspringende posities
De Mimaki UJF-7151plus beschikt over 6 printkoppen. Daarbij staan 2 printkoppen voor de andere in een staggered, ofwel versprongen positie, waardoor deze kunnen worden gebruikt voor het gelijktijdig printen van witte inkt en primer. Door deze opstelling kan er zonder verlies van snelheid worden geprint en is de UJF-7151plus 2x zo snel als de Mimaki UJF-6042 MkII, en tot wel 2,6x zo snel als printers van concurrerende merken.

Gegarandeerde printkwaliteit
De Mimaki UJF-7151plus beschikt over een aantal unieke technieken die zorg dragen voor de betrouwbaarheid en het zuiniger omgaan met consumables.

Nozzle Check Unit
De Nozzle Check Unit (NCU) voorkomt dat de printer doorprint met verstopte nozzles. De printer controleert de nozzles, vóór een print kan worden gestart. Indien er nozzles verstopt zitten reinigt het systeem deze automatisch en vervolgens wordt er opnieuw een check uitgevoerd. Als verstopte nozzles toch niet open gaan wordt het Nozzle Recovery System geactiveerd.

Nozzle Recovery System
Bij het inschakelen van het Nozzle Recovery System (NRS) wordt de werking van een verstopte nozzle opgevangen door andere nozzles. Bij de Mimaki UJF MkII series kunnen tot 5 nozzles per nozzle rij verstopt zitten, voordat er zich kwaliteitsproblemen voordoen. Het gebruik van het NRS gaat zonder verlies van printsnelheid.

Fotografische printkwaliteit door precisie carriage & unieke waveform controle technologie
De Mimaki UJF-7151plus beschikt over een precisie carriage en precisie lagers. In combinatie met de waveform controle technologie worden de inktdruppels met de hoogste precisie gevuurd als vrijwel perfecte, minuscule cirkels, wat resulteert in scherpere en mooiere printresultaten.

Mimaki Advanced Pass Technology 4 (MAPS4)
MAPS4 vermindert strepen en ongelijke kleuren door passes in gradient achtige tonen te printen, het verspreid namelijk inktdruppels tussen de passes. Hierdoor wordt banding gereduceerd.

Variabele dots
De UJF-7151plus print variabele dots om een een korreling effect te reduceren. Het selecteert de 3 optimale druppelgroottes, afhankelijk van de printmodus, van minimale druppelgrootte van 6 picoliter tot maximaal 30 picoliter. Dit zorgt voor een minder korreling effect tijdens het printen van de kleuren bij variabele dots i.c.m. een druppelgrootte van 6 picoliter, en voor een hogere dekking bij het printen van steunkleuren i.c.m. de maximale druppelgrootte van 30 picoliter.

De unieke functie van de UJF-7151plus maakt het mogelijk om verschillende combinaties van dots voor CMYK en steunkleuren gelijktijdig te vuren. Dit resulteert in een hogere beeldkwaliteit, zelfs wanneer gelijktijdig CMYK en steunkleuren, wit of clear worden geprint.

Mimaki Fine Diffusion 1 (MFD1)
MFD1 is een beeldverwerkingstechnologie, welke beschikbaar is in RasterLink 6. Het is een hybride beeldverwerkingsmethode van standaard methoden. Door MFD1 te gebruiken voor het verwerken van afbeeldingen in RasterLink 6 kan de kwaliteit worden verbeterd, doordat ruis en ongelijke kleuren worden verminderd. Daarmee werkt deze functie het best voor het printen van effen kleuren.

Kebab Unit
Met de optionele Mimaki Kebab Unit is het mogelijk om 360° rondom te printen op rechte cylindrische vormen, zoals bijvoorbeeld flessen. Het ronde object wordt daarbij rondgedraaid tijdens het printen. Meerdere objecten met een gelijke diameter die de totale breedte van de Kebab Unit vullen, kunnen gelijktijdig worden geprint én worden voorzien van verschillende afbeeldingen.

Demo inplannen

Volg ons ook op:

Offerte Mimaki UJF-7151plus

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Referenties
Mimaki UJF-7151plus kenmerken:
 • Inkten direct droog door UV LED technologie
 • Inkten voorzien van Greenguard Gold Accreditation Certificate
 • Dubbel zo snel dankzij 6 printkoppen in verspringende posities
 • Gegarandeerde printkwaliteit door Nozzle Check Unit & Nozzle Recovery System